Baby's van 0 tot 2 jaar

Maak nu een afspraak

De fysiotherapie bij baby’s tot 2 jaar vindt veelal plaats aan huis. Dit is een vertrouwde omgeving voor uw kindje en hij/zij zal zich dus veilig voelen. Ook kunnen we de adviezen en oefeningen direct in huis toepassen.

Hieronder volgen een aantal voorbeelden van problemen of ziektebeelden die een behandelindicatie kunnen zijn:

  • Baby’s met asymmetrische houding of voorkeurshouding
  • Baby’s die niet tot omrollen, zitten, kruipen of lopen komen
  • Slappe baby of juist een baby die zich overstrekt
  • Billenschuivers
  • Baby’s met een orthopedische of neurologische afwijking
  • Baby’s met syndromen
  • Baby’s met een geboorte trauma, zoals gebroken sleutelbeen

 

Signalen bij baby’s

Bij zuigelingen zijn er signalen die kunnen wijzen op motorische problemen. Uw baby beweegt weinig met armen, benen of het hoofdje. Beweging vindt altijd plaats met 1 arm of been of uw baby kijkt steeds naar dezelfde kant. Het kan ook juist zijn dat er veel onrust in bewegen is en uw baby zich overstrekt veel met liggen of dragen.

Een probleem in de spierspanning kan ook de oorzaak zijn van een motorische achterstand bij zuigelingen. Heeft u het idee dat uw kindje slap aanvoelt of weinig kracht heeft. Raadpleeg dan altijd een arts of kinderfysiotherapeut. Ook chronische aandoeningen aan de luchtwegen of veel huilen kunnen een aanwijzing zijn dat er iets aan de hand is.

In veel gevallen zullen de artsen van het consultatiebureau of uw huisarts een rol spelen bij het signaleren van dergelijke problemen. Vaak geldt: hoe eerder het kind behandeld wordt door een kinderfysiotherapeut, hoe geringer de verstoring van de ontwikkeling van het kind is. Wij zeggen daarbij: Maak ook bij twijfel een afspraak, het belang van uw kind staat voorop!

 

Afspraak Maken

Heeft u vragen over fysiotherapie bij baby’s of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan contact op met onze praktijk via telefoonnummer 073-6140505 of mail naar info@fysio4denbosch.nl.

Oefening voor zithouding van de baby wordt gedaan door een kinderfysiotherapeut.
<br />
Draagtas met baby kinderfysiotherapeut
Baby is in behandeling bij kinderfysiotherapeut.