Kinderfysiotherapie

Maak nu een afspraak
Peuter voert oefening uit voor motorische achterstand bij kinderfysiotherapeut waarbij ze op een bal staat.
Kinderfysiotherapeut Maureen laat peuter schrijfoefening uitvoeren.
kinderfysiotherapie den bosch
Waarom Kinderfysiotherapie?

Kinderen leren spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Bij sommige kinderen is er sprake van ontwikkeling gerelateerde problematiek.

De ontwikkeling kan vertraagd, bedreigd of afwijkend zijn. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring.

Bij kinderen hebben we te maken met voortdurende verandering op basis van groei en ontwikkeling. Dit speelt in de behandeling een grote rol. Kinderen vragen om een specifieke eigen benadering. Bij het behandelen van kinderen worden ouders, huisarts, leerkrachten en andere betrokkenen een grote rol.

Voor welke leeftijden?

De doelgroep voor kinderfysiotherapie is heel breed. Alle kinderen die problemen ervaren met het bewegingsapparaat tussen de 0 en 18 jaar zijn welkom. Wij delen de kinderen in de volgende groepen:

Vergoedingen & Verzekering

Bij kinderen tot 18 jaar wordt fysiotherapie tot 18 behandelingen volledig vergoed uit de basisverzekering, u hoeft zelfs geen eigen bijdrage te betalen. Indien u aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling na 18 maal vergoed uit uw aanvullende verzekering. (In de praktijk komt het maar zelden voor dat er meer dan 18 maal wordt behandeld bij een niet chronische aandoening). De betaling wordt vanuit de praktijk rechtstreeks met de zorgverzekeraars geregeld.

Onze praktijk (Fysio 4 Den Bosch) heeft contracten met alle zorgverzekeraars.