Sport Klachten

Maak nu een afspraak
Sport Klachten

Veel kinderen doen aan sport en ook kinderen kunnen hierdoor blessures oplopen. Omdat kinderen in de groei zijn is het van belang om hier goed aandacht aan te besteden. Kinderen kunnen hun grenzen minder goed in de gaten houden en daarom is advies (en herstel) bij sporten van groot belang.

Schoolgaand kind ligt op bal voor oefening kinderfysiotherapie voor motorieke achterstand.

Doordat kinderen in de groei zijn kunnen klachten aan de gewrichten eerder ontstaan. Er komt veel kracht te staan op de groeiende pezen en spieren en dit kan voor pijnklachten zorgen. Dit is onschuldig en gaat over als de groeispurt voorbij is. Er moet echter wel op de juiste manier mee om worden gegaan. De kinderfysiotherapeut kan hierin advies geven en de pijnklachten behandelen middels oefentherapie en tapen.

Ook is het belangrijk dat wordt uitgesloten dat er geen onderliggende aandoening aan de klachten ten grondslag ligt. Zoals een ontsteking, vergroeiing of bijvoorbeeld een scheurtje in de banden.

 

Afspraak Maken

Heeft uw zoon of dochter sport klachten? Neem dan contact op met de praktijk voor een intake en onderzoek via telefoonnummer 073-6140505 of mail naar info@kinderfysio4denbosch.nl.

 

Fietsoefening voor sportklachten.
Kind voert oefening uit voor sport klachten bij kinderfysiotherapeut.