Sportgerelateerde klachten

Maak nu een afspraak

Veel kinderen doen aan sport en ook kinderen kunnen hierdoor blessures oplopen. Omdat kinderen in de groei zijn is het van belang om hier goed aandacht aan te besteden. Kinderen ku nnen hun grenzen minder goed in de gaten houden en daarom is advies bij sporten van groot belang.

Doordat kinderen in de groei zijn kunnen klachten aan de gewrichten eerder ontstaan. Er komt veel kracht te staan op de groeiende pezen en spieren en dit kan voor pijnklachten zorgen. Dit is onschuldig en gaat over als de groeispurt voorbij is. Er moet echter wel op de juiste manier mee om worden gegaan. De kinderfysiotherapeut kan hierin advies geven en de pijnklachten behandelen middels oefentherapie en tapen.

Ook is het belangrijk dat wordt uitgesloten dat er geen onderliggende aandoening aan de klachten ten grondslag ligt. Zoals een ontsteking, vergroeiing of bijvoorbeeld een scheurtje in de banden.

Heeft uw zoon of dochter pijnklachten tijdens of na het sporten neem dan contact op met de praktijk voor een intake en onderzoek.