Hoofdpijn klachten

Maak nu een afspraak
Hoofdpijn klachten bij Kinderen

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Bij mensen ouder dan 4 jaar komt spanningshoofdpijn bij 29% van de bevolking voor.  Migraine komt 14% van de bevolking voor. Dus ook veel kinderen krijgen te maken met hoofdpijn klachten. Het kan zijn dat je zo maar eens een keer hoofdpijn hebt maar het kan ook chronisch worden. Men spreekt over chronische hoofdpijn als deze 3 maanden aanhoudt. Dit hoeft niet te betekenen dat deze iedere dag aanwezig is maar wel regelmatig terugkeert binnen deze 3 maanden.

Hoofdpijn klachten kunnen je dagelijks leven flink beïnvloeden. Bij kinderen kan het dan zijn dat ze school gaan missen, niet meer naar de sportles gaan of niet met vriendjes of vriendinnetjes afspreken. Allemaal dingen die niet leuk zijn om te missen en ook weer invloed kunnen hebben op je leerprestaties, gezondheid of welbevinden. Daardoor ga je steeds meer last van de hoofdpijn ervaren.

 

Peuter met last van hoofdpijnklachten heeft bal vast.
Het is dan ook belangrijk dat je op jonge leeftijd al goed leert om een goede zithouding te hebben. Zodra kinderen naar de middelbare school gaan, wordt de tijd die ze zitten ook een stuk langer per dag. Eerst in de klas, dan huiswerk en daarna op de tablet of voor de tv. Als kinderen zelf goed weten wat de juiste houding is, hoef je als ouders niet steeds te roepen, ‘ga eens rechtop zitten’.
Kind voert oefening uit tegen hoofdpijnklachten.

Ook als kind kun je terecht bij de kinderfysiotherapeut met je hoofdpijn klachten. We gaan dan uitzoeken waar de oorzaak ligt van je hoofdpijnklachten, wat het betekent om hoofdpijn te hebben en wat je er zelf aan kan doen om de klachten te verminderen.  Want je hebt zelf heel veel invloed op de hoofdpijn en zeker als je weet wat bij jou de triggers zijn voor de hoofdpijn en weet hoe je zelf kunt handelen op het moment van hoofdpijn klachten.

Wil je meer weten over hoofdpijnklachten bij kinderen en de behandeling daarvan dan kun je via deze link uitgebreidere informatie vinden op onze website. Heb je zelf hoofdpijnklachten  maak dan eens een afspraak voor een intake om te zien wat ik voor je kan betekenen. Ken je een kind met hoofdpijnklachten die al langere tijd aanwezig zijn, adviseer het kind of de ouders om eens naar een kinderfysiotherapeut te gaan.

Afspraak Maken

Heeft uw zoon of dochter last van hoofdpijn klachten? Neem dan contact op met de praktijk voor een intake en onderzoek via telefoonnummer 073-6140505 of mail naar info@kinderfysio4denbosch.nl.