Nek en rugklachten

Maak nu een afspraak
Nek of rugklachten bij Kinderen

Nek of rugklachten op kinderleeftijd is niet normaal. Het is dan ook van groot belang om deze klachten aandacht te geven en goed te laten nakijken. We zien ook dat op steeds jongere leeftijd nek en rugklachten ook houdingsgerelateerd kunnen zijn. Dit is vrij onschuldig maar als er niks mee gedaan wordt dan zorgt dat voor meer klachten op latere leeftijd.

 

Kinderfysiotherapeut voert motorische oefening uit met kindje.
Het is dan ook belangrijk dat je op jonge leeftijd al goed leert om een goede zithouding te hebben. Zodra kinderen naar de middelbare school gaan, wordt de tijd die ze zitten ook een stuk langer per dag. Eerst in de klas, dan huiswerk en daarna op de tablet of voor de tv. Als kinderen zelf goed weten wat de juiste houding is, hoef je als ouders niet steeds te roepen, ‘ga eens rechtop zitten’.
Kinderfysio voert oefening uit met kind voor rug en nekklachten waarbij hij op een bal zit.

Tijdens de kinderfysiotherapeutische behandeling gaan we aan de slag met de juiste houding. Eerst een goede uitleg over de juiste houding en wat je lichaam allemaal kan. En dan aan de slag. Uiteindelijk zijn kinderen dan in staat om zelf de houding aan te passen.

Afspraak Maken

Heeft uw zoon of dochter last van nek of rugklachten? Neem dan contact op met de praktijk voor een intake en onderzoek via telefoonnummer 073-6140505 of mail naar info@kinderfysio4denbosch.nl.